Waar ik ben geweest

Maar waar ben ik nou allemaal al geweest? En welke plekken staan er nog op mijn lijstje van waar ik ooit heen wil?

Hierboven zie je de wereldkaart met in het blauw waar ik ooit ben geweest. Zoals je misschien gelijk al ziet ben ik nog niet buiten Europa geweest. Deze zomer mag ik eindelijk mijn eerste land buiten Europa gaan krassen, namelijk Canada. 

 

Hoewel ik een (hoofd)stad bezoeken niet gelijk stel aan het land zien, heb ik toch ook de landen gekleurd waar ik alleen in één stad ben geweest. Zo ben ik in Barcelona, Rome, Athene, Budapest, Krakau, Londen, en Belgrado geweest. Maar meer dan de stad en de tocht van het vliegveld naar de stad niets gezien. Natuurlijk hoop ik daar ooit verandering in te brengen! 

 

Nu hoop ik dat uiteindelijk de hele wereldkaart blauw gaat kleuren, en dat ik (bijna) ieder land een keer bezocht heb. Toch zijn er een aantal landen, plekken, en avonturen die hoog op mijn lijstje staan van landen die ik wil bezoeken. 

- Canada (juli/augustus 2023)

- Kilimanjaro beklimmen in Tanzania

- Alaska

- Nieuw Zeeland

- Artic Circle Trail in Groenland

- Nepal

- Zwitserland

Naast deze digitale kaart op mijn website heb ik thuis ook een echt exemplaar hangen. Hier kras ik iedere keer dat ik naar een nieuw land ben geweest het land en de vlag open. Op internet zijn nog meer hele leuke varianten te vinden van deze kraskaart. 

Onder mijn wereldkaart heb ik de fotoboeken van mijn meest recente avonturen, en mijn blik met aandenkens staan. 

ReizenReizen