Mijn favoriete gadgets

In de categorie ‘Mijn favoriete…’ deel ik mijn jullie mijn favoriete items voor onderweg tijdens het wandelen. Of dit nou een korte, lange, of meerdaagse wandeling is. In deze editie van Mijn Favoriete…’ gaat het over… Gadgets!

 

Als buitensporter ben ik natuurlijk gek op gadgets. Wanneer ik bij een (buiten)sportwinkel kom voel ik mij helemaal thuis. Met het sport Valhalla vlak bij mij thuis, ben ik natuurlijk helemaal gelukkig. In Overstad in Alkmaar zit de Bever, Decathlon en Daka bij elkaar. Voor mij een heerlijk uitje. Ik kan daar helemaal opgaan in gadgets. En ook hier heb ik mijn favorieten in! Onderstaande raad ik zeker aan om zelf aan te schaffen!

Liberpee

Voor ieder persoon die moet hurken om te plassen is deze gadget een uitkomst. Ik was nooit goed in hurken, met dank aan mijn knieën, maar ook na mijn operaties is het nog steeds lastig voor me. Toch zul je, zeker op langeafstandswandelingen, onderweg moeten plassen. De Liberpee heeft mijn wandelingen echt een stuk comfortabeler gemaakt. Met deze, herbruikbare, plastuit is het hurken om te plassen namelijk verleden tijd! Hij gaat nu standaard mee, ook wanneer ik een korte wandeling bij ons in het duin doe. Waar ik vroeger het ging ophouden tot ik thuis was, of bij een openbaar toilet, ga ik nu gelijk. Hierbij maakt het bij mij geen verschil of ik een broek of legging aan heb.  

Het is misschien even een raar idee. Ik raad dan ook zeker aan om het eerst een paar keer thuis bij de wc te proberen. Bij mij duurde het namelijk even voordat mijn hersenen doorhadden dat ik het gewoon kon laten lopen en ik niet helemaal onder zou zitten. 

Één van de keren dat ik zo ontzettend blij was met mijn plastuit was niet eens tijdens een wandeling, maar in Finland. Ongelofelijk nodig moeten plassen, ophouden was echt geen optie, tijdens een tocht met de sledehonden. Een pad van een meter breed, met aan iedere kant sneeuw van weet ik veel hoe diep. Dus, ik kon alleen maar op het pad, waar alle mensen ook op stonden. Was ik even blij dat ik mijn rug gewoon kon toekeren en mijn broek niet naar beneden hoefde te doen. Ook met een skibroek en 3 thermobroeken aan ging het prima!

De Liberpee komt in veel kleurtjes, uiteraard heb ik mijn lievelingskleur groen gekocht. De Liberpee zit in een handig opbergzakje. Hier stop ik altijd nog wat wc papier bij, zodat ik de plastuit schoon kan vegen na gebruik. Bij thuiskomst maak ik de Liberpee schoon met heet water en zeep. Bij een onderzoek van Radar naar plastuiten kreeg Liberpee (onder de oude naar Uixi) het hoogste cijfer. 

ReizenReizen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.