Mijn favoriete snacks

In de categorie ‘Mijn favoriete…’ deel ik mijn jullie mijn favoriete items voor onderweg tijdens het wandelen. Of dit nou een korte, lange, of meerdaagse wandeling is. In deze eerste editie van Mijn Favoriete…’ gaat het over… Snacks!

 

Wanneer je lange wandeldagen maakt is het belangrijk dat je veel eet en drinkt. Dit om je lichaam genoeg energie te geven om het meerdere dagen achter elkaar vol te houden. De mindset om op calorieën te gaan letten en slanker terug te komen is niet de beste tijdens zo’n avontuur. Ik vind het fijn om tijdens wandelingen meerdere snacks mee te nemen, omdat het eten van grote maaltijden niet bij mij past. Maar ook bij kortere of langere dagwandelingen is het goed om je lichaam goed te voeden.

Hoeveel je tijdens een wandeling nodig hebt qua calorieën is voor ieder persoon verschillend. Samen met mijn diëtist heb ik gekeken welke caloriebehoefte ik heb op een dag waarop ik flink wandel, mijn tent moet opzetten, en voor de rest lekker chill bij mijn tent zit of lig. Hiermee kom ik uit op 3700 calorieën per dag! Naast ontbijt, lunch en avondeten is er dus voldoende ruimte voor snacks!

Voor onderweg heb ik een aantal snacks die favoriet zijn en altijd met mij meegaan, deze heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

Gedroogde mango

Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor verse mango. Oké, ik heb liever dat je tot de ochtend wacht, maar jullie snappen me. Nu is het meeslepen van verse mango’s niet echt haalbaar bij een trektocht. Toch neem ik altijd mango mee, maar dan gedroogd. Deze heerlijke energiebommetjes geven je weer genoeg energie om verder te gaan. Ook voor het slapen gaan neem ik nog een aantal stukjes, hiermee houd ik het ’s avonds warm. Naast dat het lekker en licht is, zit de mango ook vol met vezels.
Mijn favoriet is op dit moment die van de Lidl. Een mango zelf een keer drogen in een droogoven staat nog op mijn lijstje!

Repen

Laat ik deze categorie maar gewoon ‘repen’ noemen. Keuze is er genoeg, makkelijk verpakt, en goed weg te eten onderweg. Mijn favoriet is het merk Nakd. Nakd heeft heel veel verschillende smaken, dus variëren kan eindeloos.
Ook neem ik altijd voor iedere dag een proteïne reep van Personal Protein mee. Deze in de smaak Crunchy Almond.

ReizenReizen

KitKat

Iemand die zo vaak als ik naar Noorwegen is geweest, volgens mij staat de teller nu op minimaal 10 bezoeken, en van wandelen houdt weet dat de Kvikk Lunsj standaard in je wandeltas moet zitten. De Noorse versie van een KitKat gaat bij de Noren ieder weekend en vakantie mee om tijdens hun wandeling of andere buitenactiviteit op te eten. Sinds KitKat een vegan variant op de markt heeft gebracht gaat deze natuurlijk met mij op reis. Maar… zodra Kvikk Lunsj een vegan variant op de markt brengt moet ik toch echt jaarlijks naar Noorwegen om een jaarvoorraad in te slaan.

Noten

Noten doen het altijd goed bij mij. Ze zijn makkelijk weg te eten, lekker, en zitten vol met goede vetten en zijn dus hoog in calorieën. Mijn favoriete noten zijn cashewnoten, dus die gaan altijd wel mee. Ik neem zowel gezouten als ongezouten mee op pad. Zout is oké, maar het kan te gek ook. Dus van de ongezouten noten gaat meer mee.

Pindakaas

Wie houdt er niet van? Pindakaas is een topper voor onderweg. Thuis heb ik altijd de 100% pindakaas, die vind ik het lekkerste. Maar voor onderweg voorzie ik voornamelijk veel troep wanneer ik die pot openmaak. Dus voor onderweg heb ik de reguliere pindakaas mee. Vanwege het gewicht kijk ik altijd naar een plastic pot. De pindakaas eet ik als beleg, bijvoorbeeld op knäckebröd of een wrap die ik meeneem, maar is ook prima als snack te eten door met een lepel een hapje uit de pot te nemen. Het is goed hoog in calorieën, wat natuurlijk heel handig is.

Soep

4 uur Cup-a-Soup, dat zouden meer mensen moeten doen! Een dipje in de middag en nog wat laatste energie nodig voor de laatste kilometers richting je slaapplek? Een soepje doet wonderen en geeft je een goede opkikker. De zakjes met instant soep zijn in gewicht laag. De soepen hebben een hoog gehalte zout, wat over het algemeen niet echt gezond voor je is. Maar tijdens je wandeldagen verlies je een hoop zout via je zweet. Je zoutgehalte bijvullen door zo’n soepje is nu dus niet zo erg. ’s Ochtends kook ik water en dit bewaar ik in mijn thermosfles. Onderweg kan ik dan thee of Noorse Red Bull (zwarte bessen limonade met heet water) maken, maar dit water gebruik ik ook voor mijn soep in de middag.

Chocolade

Voor chocolade is er altijd wel ruimte in mijn tas. (En anders maar een onderbroek minder mee!) Een reep chocolade van Hands Off gaat eigenlijk standaard mee, en soms als er ruimte over is, ook een zak Peanut Bites van datzelfde merk.

Voordat ik een wandeling ga doen kijk ik goed wat ik voor iedere dag meeheb aan eten en drinken. Wat ik eet en drink op een dag vul ik via de app My Fitness Pal in. Hierdoor kan ik makkelijk zien op hoeveel calorieën ik zit, en wat de verdeling van koolhydraten, vet en eiwitten zijn. Mocht het nodig zijn vul ik aan, of verander ik het één en ander aan mijn eetplanning.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.