Over mij

 

 

Welkom op mijn website! Mijn naam is Ilonka Glorie en hier geef ik jullie een kijkje in mijn avontuurlijke reizen. Verder vind je hier ook tips en tricks voor wanneer je zelf een avontuurlijke reis wil gaan maken, en wel wat hulp kunt gebruiken.

 

 

 

Het avontuurlijke vakantie vieren zat er al vroeg in bij me. De vakanties met mijn familie waren altijd avontuurlijk en actief. Niets de hele dag aan het zwembad zitten, maar op pad de natuur in. Onze zomervakanties gingen in eerste instantie naar de Veluwe. Op camping de Vinkenkamp stond onze tent. Ieder jaar gingen onze fietsen weer mee. Hiermee hebben wij de hele Veluwe doorgefietst. Naast het fietsen gingen we zo af en toe vroeg ons luchtbed uit om te gaan wildkijken. Met een vader als natuurfotograaf is dat natuurlijk niet te missen.

Later werd de tent op verder opgezet, zoals België, Duitsland, en Luxemburg. De fietsen gingen deze vakanties niet meer mee. Daarmee ontstond onze liefde voor wandelen. Nog steeds de natuur in, maar dan op een andere manier.
In 2010 gingen we voor het eerst naar Noorwegen. Nu voor een rondreis met hutjes, maar later ook weer met tent.

Toen de tijd van alleen op vakantie gaan aanbrak was dit nog steeds een avontuur die ik aanging. Ik wilde namelijk een trektocht met tent gaan doen. Maar, veel verstand had ik er niet van. Na een tijdje zoeken op internet kwam ik bij de ideale trektocht. De Fjällräven Classic, een tocht van 110 kilometer door Zweeds Lapland. Een perfecte tocht om mee te starten, hij is namelijk semi georganiseerd. Alleen lopen, maar wel onderweg ondersteuning van Fjällräven en mensen die de wandeling ook doen.

Daarna heb ik twee maal een poging gedaan om van Dombås naar Trondheim te lopen met bepakking. Een tocht van 250km langs het pelgrimspad. Beide keren niet geheel goed voorbereid. De eerste keer veel te veel bepakking en te weinig ibuprofen mee, waardoor ik direct last kreeg van mijn knieën. De tweede keer onzorgvuldig water gedronken, met als gevolg een hechte relatie met een toilet in een hut onderweg. Hoewel ik het twee keer niet gehaald heb, toch mooie leermomenten die ik graag weer met jullie deel!

Tijdens mijn reizen houd ik altijd een 'dagboekje' bij. Iedere dag deel ik een verhaaltje met wat ik heb beleefd op Instagram en Facebook. Dit zodat het thuisfront mee kan genieten met mijn avonturen, maar ook zodat ik zelf later mijn avonturen kan terugkijken en weer kan genieten. Het schrijven van de verhalen vind ik ontzettend leuk, en geeft mij veel plezier. Met Adventures of Glorie kan ik nog een stapje verder met mijn verhalen schrijven, en hopelijk nog meer mensen mee laten genieten met mijn reizen. 

ReizenReizen

Reactie plaatsen

Reacties

Paul van de Reep
een jaar geleden

Leuke site Ilonka. Ben benieuwd wat er allemaal nog op je verlanglijstje staat qua reizen. Veel reis- en schrijfplezier!

Jos Glorie
een jaar geleden

Onwijs gave site Ilonka, ga je zeker volgen op al je avontuurlijke reizen.👍

ReizenReizen